Βιογραφικό

Η Ευαγγελία Ι. Παπαθεοδώρου εργάζεται σήμερα στο Ιατρείο της στον Άλιμο (Παιδιατρική Φροντίδα Αλίμου), ενώ παράλληλα έχει διετελέσει Συνεργάτης Παιδίατρος της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan και Ελεγκτής Παιδίατρος στην Ευρωκλινική Παίδων στην εταιρεία Accurate Health Auditing & Consulting Α.Ε.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Παπαθεοδώρου Ι. Εβελίνα

Η Ευαγγελία Ι. Παπαθεοδώρου MD, γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Αλίμου με βαθμό Απολυτηρίου Άριστα.

Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της λαμβάνοντας Πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς» και απόκτησε την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος.

Ολοκλήρωσε την Ειδίκευσή της και την Κλινική της Εκπαίδευση στην Γενική Παιδιατρική, στην Β’ Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» τον Σεπτέμβριο του 2014, στη Νεογνολογία και τα Προβληματικά Νεογνά στο Νεογνολογικό Τμήμα του Γ.ΝΟΣ.»ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», καθώς και στις Παιδιατρικές Εξειδικεύσεις (Παιδοδερματολογία, Παιδοαλλεργιολογία, Λοιμωξιολογία Παίδων, Παιδοενδοκρινολογία, Παιδοουρολογία, Παιδοορθοπαιδική κ.α.).

blank
blank

Η Παιδίατρος Ευαγγελία Ι. Παπαθεοδώρου MD, έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συναντήσεων και διαλέξεων καθώς και
σε πλήθος επιμέρους μετεκπαιδεύσεων:

  • Θέματα Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Ψυχοπαθολογίας: από τις Πρώιμες Αλληλεπιδράσεις, τη Βρεφική Ηλικία ως την Εφηβεία,
    Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχήs – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ),
  • Εκπαίδευση στο Σεμινάριο «Advanced Pediatric Life Support» (APLS PROVIDER COURSE),
  • Εκπαίδευση στο Σεμινάριο Ανανηπτών στην: Υποστήριξη της ζωής του Νεογνού (NLS PROVIDER COURSE), εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) κ.α.
  • Εκπαίδευση στην Αγιουρβεδική Ιατρική
    καθώς σε πλήθος μετεκπαιδεύσεων σε Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Προγράμματα.

Είναι πιστοποιημένο Στέλεχος Εκπαίδευσης στο ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ, μετά από εκπαίδευσή της στο σεμινάριο που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη Μονάδα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού του Νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», βασισμένο στις προτάσεις του Π.Ο.Υ.

Η ίδια συμμετέχει και σε εθελοντικές δράσεις. Συγκεκριμένα, στην Ελληνική Οργάνωση “Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ»” (Mission”ANTHROPOS”) και στον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό Σύλλογο «Γλάροι Αιγαίου».

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2005.

Πραγματικα αισθανομαστε πολύ τυχεροι που σε εχουμε!! Εισαι η οικογενειακη μας γιατρος και όχι μονο ,φιλη θα ελεγα. Είναι μαγικο πως κάθε ανησυχια μας εξανεμιζεται όταν με την γλυκια σου φωνουλα, μας καθησυχαζεις !! Σε ευχαριστουμε παρα πολύ για όλα αυτά τα χρονια (4!!) Αααααα η μικρη θελει να γινει παιδιατρος!!....γιατι αραγε? Να εισαι παντα καλα !!Σε αγαπαμε !!!
Σαν νέοι γονείς προβληματιζόμασταν για τον/την παιδίατρο που θα αναλάβει τον μικρό μας. Μέσω της μαίας μου βρήκαμε την ιδανική και από την πρώτη συνάντηση αποφασίσαμε ότι θα είναι αυτή που θα παρακολουθεί το γιο μας από τις πρώτες μέρες ζωής έως σήμερα . Μία ευγενική και πράα φυσιογνωμία που δίνει χώρο στο παιδί και δεν βγάζει γρήγορα συμπεράσματα. Πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη να καθησυχάσει τις εκάστοτε ανησυχίες ενός νέου γονιό. Επιπλέον, είναι οπαδός των φυσικών τρόπων μεταχείρισης καθημερινών παιδικών ασθενειών, κάτι που μας χαροποίησε από την αρχή. Τέλος, τα ραντεβού της γίνονται σε έναν όμορφα διαμορφωμένο και ζεστό χώρο φιλικά προς τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.
AKOΛOYΘEI H ΔIKH MAΣ EMΠEIPIA: ΩΣ NEOI ΓONEIΣ ΠOY ΘEΛOYN TO KAΛO TOY ΠAIΔIOY TOYΣ, AΠAPAITHTO EINAI NA MAΣ ΠAPAKOΛOYΘEI ΣTAΘEPOΣ ΠAIΔIATPOΣ. AΠO TON OKTΩBPIO TOY 2017 AYTOΣ O ANΘPΩΠOΣ EINAI H KA EBEΛYNA ΠAΠAΘEOΔΩPOY THN OΠOIA EΠIΣKEΠTOMAΣTE ΣTAΘEPA KAI TAKTIKA ΓIA TON ΣΩΣTO KAI ΠΛHPH IATPIKO EΛEΓXO TOY ΠAIΔIOY MAΣ. O ΠOΛY OMOPΦOΣ AYTOΣ XΩPOΣ (IATPEIO) TON OΠOIO EΠIΣKEΠTOMAΣTE KANEI TO ΠAIΔI NA AIΣΘANETAI OIKEIA, AΛΛA AYTO ΠOY KANEI TO ΠAIΔI NA ΔEΘEI AKOMA ΠIO ΠOΛY KAI NA MHN ΦOBATAI EINAI H HPEMH KAI ΓAΛHNIA ΦIΓOYPA THΣ ΠAIΔIATPOY ΠOY AΓKAΛIAZEI TA ΠAIΔIA ME ΣTOPΓH KAI TPYΦEPOTHTA. H ΣXEΣH THΣ OIKOΓENEIAΣ ME TON ΠAIΔIATPO EINAI MIA ΣXEΣH EMΠIΣTOΣYNHΣ ΠOY XTIZETAI XPONO ME TO XPONO KAI H ΣHMAΣIA THΣ EINAI ΠOΛY ΣΠOYΔAIA ΩΣTE NA EXEI AΞIA KAI ΔIAPKEIA OΠΩΣ AΛΛΩΣTE OΛEΣ H ΣHMANTIKEΣ ΣXEΣEIΣ ΣTH ZΩH MAΣ.
Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος που εμπιστεύεσαι την υγεία του παιδιού σου να σε εμπνέει και να σου προκαλεί ηρεμία. Ένα χαμόγελο και μια ευχάριστη διάθεση πάντα ανοίγουν την ψυχή και δημιουργούν ωραία διάθεση. Εμείς λοιπόν, δε χρειάστηκε να ψάξουμε περισσότερο διότι η γιατρός μας έχει όλα τα παραπάνω. Επίσης σημαντικό είναι ότι νιώθουμε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι διαθέσιμη να μας παρέχει τις υπηρεσίες της είτε με επίσκεψη είτε με επικοινωνία τηλεφωνική ή ηλεκτρονική. Ο Νικόλας μας νιώθει ωραία όταν πηγαίνει στο ιατρείο και όταν του λέμε πως πρέπει να κάνουμε αυτο" γιατί το είπε η Εβελυνα, είναι πρόθυμος να το κάνει. Άρα κι ο μικρός νιώθει ασφάλεια μαζί της...δε νομίζω πως χρειάζεται κάτι άλλο!
17/1/17, και ναι, τα κορίτσια μου ήρθαν στη ζωή. Μια μέρα που τη περίμενα 9 μήνες, με μια εξαιρετική εγκυμοσύνη. Τώρα πια είναι εδώ, τις έχω αγκαλιά, ακούω την ανάσα τους, νιώθω τη ζεστασιά τους, μυρίζω το άρωμά τους . Είμαι πολύ χαρούμενη που όλα πήγαν καλά και τώρα που θέλω να τους δώσω ότι καλύτερο μπορώ, από τον καλύτερο εαυτό μου, την καλύτερη φροντίδα, για να αναπτυχθούν με αγάπη, είναι η ώρα να βρω παιδίατρο. Βρήκα λοιπόν την Ευαγγελία Ι.. Μου τη σύστησε η μαία μου, η οποία με φρόντισε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είχα αναπτύξει μαζί της μια εξαιρετική σχέση εμπιστοσύνης. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο την Ευαγγελία Ι. και ακούω μια γλυκιά και απαλή φωνή. Μιλήσαμε λίγο, με καθησύχασε από το τηλέφωνο για τις πρώτες μου ανησυχίες και κλείσαμε ραντεβού για να έρθει σπίτι για την πρώτη επίσκεψη. Ενώ είχα έτοιμη μια λίστα ερωτήσεων, όταν αρχίσαμε να μιλάμε ένιωσα τόση ασφάλεια. Μου έλεγε ότι ήθελα να ρωτήσω χωρίς τελικά να ανοίξω τη «λίστα» μου. Όταν ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με τα μωρά όλες οι κινήσεις της ήταν τόσο απαλές, ακόμα κι όταν αυτές έκλαιγαν, που ένιωσα να τις φροντίζει με αγάπη. Από τότε, μέχρι σήμερα, νιώθω ότι η παιδίατρός μας δεν κάνει μια δουλειά, αλλά αυτό που την ευχαριστεί στη ζωή της. Και αυτό την κάνει εξαίρετη επιστήμων. Είναι πάντοτε παρούσα, σε κάθε απρόοπτο, πάντοτε εκεί για να μου λύσει κάθε απορία, πάντοτε εδώ για τα παιδιά μου. Την ευχαριστώ, εγώ και ό σύζυγός μου, για την φροντίδα, την αφοσίωση και την υπομονή της.
Η Dr. Ευαγγελία Ι. Παπαθεοδώρου είναι η παιδίατρός μας και μας παρέχει τις υπηρεσίες της για το παιδί μας. Ήταν πάντα διαθέσιμη να μας καθοδηγήσει και να μας βοηθήσει, χωρίς υπερβολές, αλλά με ψυχραιμία, εγκυρότητα και επαγγελματισμό. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για έναν χαρούμενο, καλοσυνάτο επιστήμονα υγείας που ακόμα και στα δύσκολα έχει πάντα την κατάσταση υπό έλεγχο, και καταφέρνει να μεταφέρει στο γονέα την κρισιμότητα μιας κατάστασης, δίνοντας πάντα λύση και ελπίδα! Έτσι, γίνεται αυτό που πρέπει, χωρίς πανικό ή φόβο. Τελος, θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι προσωπικά, ως μαμά που επιθυμούσε να θηλάσει αποκλειστικά το μωράκι της, με βοήθησε πάρα πολύ με την ιδιότητα της ως σύμβουλος θηλασμού. Ίσως και αυτό το χαρακτηριστικό να την καθιστά ξεχωριστή, στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένης φροντίδας για το μωρο και τη μαμά! Ευχαριστούμε πολύ!
Ευθυμία Καστανίδου (Οικογένεια Νίκου Φούτρη)
Νιώθουμε πολύ τυχεροί και επίσης μεγάλη σιγουριά που παιδίατρος του γιου μας Νικόλα (21 μηνών) είναι η Ευαγγελία Ι.. Όντας πρώτη φορά γονείς είχαμε άγχος ως αναφορά το μωρό μας και σίγουρα εκτιμήσαμε πόσο σημαντική είναι η επιλογή παιδιάτρου. Αμέσως νιώσαμε πολύ άνετα στο γιατρείο και στην παρέα της Ευαγγελία Ι.ς και βρήκαμε στο πρόσωπό της όχι μόνο μια πάρα πολύ άξια γιατρό αλλά έναν αξιόλογο άνθρωπο και μια πολύ καλή φίλη. Το μωρό μας βλέπει κάθε επίσκεψη στο γιατρείο σαν ευχάριστη βόλτα και η αλληλεπίδρασή του με την παιδίατρο είναι ιδανική. Έχουμε μόνο τα καλύτερα να λέμε για την παιδίατρό μας και μας ήταν αυτονόητο να την συστήσουμε σε φίλους μας! Την ευχαριστούμε για όλα και πολύ περισσότερο που είναι πάντα εκεί για το μωράκι μας και πάντα με χαμόγελο!!!
Η συνεργασία μας με την Ευαγγελία Ι. ξεκίνησε από τη γέννηση του γιου μας. Διαβάζοντας το βιογραφικό της στο ίντερνετ σε συνδυασμό με τη φωτογραφία της θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μία παιδίατρο που αγαπάει τη δουλειά της και πρωτίστως αγαπάει τα παιδιά. Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της αρχικά μας αποκάλυψε μία γλυκιά φωνή. Η επίσκεψή της στο σπίτι μας για την πρώτη εξέταση του μικρού μας ήρθε να προσθέσει και μία γλυκιά παρουσία. Η μετέπειτα επαφή μαζί της έχει επιβεβαιώσει την αρχική επιλογή μας. Οι γνώσεις της για το αντικείμενό της άρτιες, το ενδιαφέρον της για την παρακολούθηση των εξελίξεων στην παιδιατρική μεγάλο, η αντιμετώπιση του μωρού μας υπέροχη, η παρεχόμενη καθοδήγηση πάντα με διάλογο και απόλυτο σεβασμό. Πρόκειται για έναν καταπληκτικό άνθρωπο και μια εξαιρετική επιστήμονα!
Χρήστος Τράγκας - φυσίατρος/αθλητίατρος, Νάντια Τρικαλιώτου - χειρουργός οδοντίατρος, Ανδρέας Τράγκας - follower
Επέλεξα την Ευαγγελία Ι. Παπαθεοδώρου για παιδίατρο του παιδιού μου λόγω της φιλίας ετών που μας συνδέει. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι είναι απλώς φίλη μου. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι έζησα από κοντά όλη της την πορεία προς τον στόχο της που ήταν ανέκαθεν η παιδιατρική. Από μικρή φρόντιζε το όνειρο της και πάλευε για αυτό. Με κόπο και πολύ διάβασμα πήρε το πτυχίο της δούλεψε πολύ σε μεγάλα Νοσοκομεία πήρε ειδικότητα και απέκτησε τις γνώσεις που κάποιοι παλεύουν χρόνια για να αποκτήσουν. Ως εκ τούτου έγινε και παιδίατρος καρδιάς και όχι επαγγέλματος! Δεν θα μπορούσα να επιλέξω λοιπόν καμία άλλη παιδίατρο για την κόρη μου εκτός από την Ευαγγελία Ι.. Με το υπέροχο ιατρείο της φτιαγμένο με πολύ αγάπη και φροντίδα για το παιδί είναι πάντα κοντά μας ακόμη και τις νύχτες και όταν την έχουμε άμεση ανάγκη. Γιατί όταν αγαπάς και ποθείς κάτι πολύ το φροντίζεις και αυτό έρχεται. Έτσι και η γιατρός μας. Το αγάπησε το πίστεψε και μας το προσφέρει απλόχερα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που ανοίγεις έναν δρόμο υγείας για το παιδί μας. Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις.
Οικογένεια Ανδρέα Παπαβασιλείου (Σπύρου - Κορίνα)
Eίναι η γιατρός μας και είναι υπέροχη!Κάναμε μια εξαιρετική επιλογή όταν αποφασίσαμε να την επισκεφτούμε για πρώτη φορά. Η Ευαγγελία Ι. είναι πολύ ενημερωμένη και μας εξηγεί τα πάντα. Σίγουρα έχει τους τρόπους της με τα παιδιά, τα οποία εμπιστεύονται βαθιά την προσέγγισή της. Το ότι είναι σούπερ ανθρωπιστική ως γιατρός έχει κάνει τη μικρή μας Σοφία να θέλει να μεγαλώσει για να γίνει σαν εκείνη.
Πάνος Χρόνης
Όταν γίναμε γονείς, στόχος μας ήταν να βρούμε ένα παιδίατρο έμπειρο, που να απαντάει στις κλήσεις μας σε επείγουσες περιπτώσεις ώστε να μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές, να είναι υπεύθυνο άτομο, φιλικός με τα παιδιά, να υποστηρίζει το θηλασμό και τις αρχές του attachment parenting. Και τα βρήκαμε όλα στην Ευαγγελία Ι.! Έχουμε αναπτύξει μια τέλεια επικοινωνία και συνεργασία. Η Ευαγγελία Ι. είναι από τους λίγους σωστά ενημερωμένους επιστήμονες και μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά της. Είναι γλυκιά, ήρεμη, χαμογελαστή και πάντα εκεί όποτε τη χρειαζόμαστε. Δίνει περιθώρια στην φύση, υποστηρίζει το θηλασμό και ασκεί την ιατρική της ιδιότητα, όταν και όπως χρειάζεται χωρίς παροξυσμό και υπερβολή. Επίσης το ιατρείο και οι επιλογές που έχει κάνει η Ευαγγελία Ι. στη διακόσμηση του χώρου είναι καταπληκτικές, κάτι που σίγουρα κάνει τα παιδιά να αισθάνονται όσο πιο οικεία γίνεται, καθώς και να ξεχνιούνται γρήγορα μετά από εμβόλια. Ένας χώρος φωτεινός, με παιχνίδια, χρώματα, καθαριότητα.. Άψογος χώρος, άψογη επαγγελματίας και άνθρωπος! Ευαγγελία Ι. ευχαριστούμε για όλ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.